Categories
Uncategorized Новости

Одржана средба со Државната министерка за надворешни работи и култура на Република Индија

На 11.07.2023 РРОМА имаше можност да присуствува на тркалезна маса организирана од страна на Минакши Леки – Државната министерка за надворешни работи и култура на Република Индија.

Темата на дискусијата беше ”Tracing the historical linkages between India and Roma people abroad and discussing how these linkages can be strengthened in the contemporary context” на кое што секој од присутните даде свое гледиште и придонес.

Заедно со претставници од повеќе институции и ромски организации имавме можност да ги споделеме нашите полиња на интерес и идеи а истовремено и да ги истакнеме некои од предизвиците со кои се соочуваме.