Categories
Uncategorized Новости

Подобрете ги дигиталните вештини со помошните алатки креирани во рамки на проектот ,,DIGITALIZE”

Заврши проектот ,,DIGITALIZE – Tools for Roma adults to use Internet and promote education” во партнерство на организациите РРОМА – Македонија, EgyüttHató Egyesület / Co-Efficiency Association – Унгарија, Asociatia, Nevo Parudimos – Романија и Amaro Foro – Германија.

Со проектот ,,Digitalize’‘ имаме за цел да го зголемиме пристапот на возрасните Роми до јавните онлајн услуги преку развивање алатка која ќе им овозможи полесно да научат како да користат интернет. За таа цел, партнер организациите со помош на менторите и фокус групите ангажирани за проектот создадоа веб страна digitalizenow.eu каде што може да се најде прирачник и видеа на секој од нативните јазици на партнер организациите кои имат за цел на корисниците да им го олесни користењето на Интернетот но и да ги заштити од потенцијалните опасности кои ги носи.

Видеата можат да се најдат на следниот Јутјуб канал

Проектот е финансиран и поддржан од Еразмус+ програмата на Европската Унија.