Categories
Новости

Се одржа онлајн состанок во рамките на проектот “Invisible Power”

На 20,07,2022 на онлајн ЗООМ  платформата се одржа средба со Ромските девојки и жени во рамките на проектот ,,Invisible Power” финасиран од Исланд, Лихтенштајн и Норвешка преку ЕЕА и Норвешкиот Фонд за Грантови за Регионална соработка ЕЕА and Norway Grant.

На овој состанок жените и девојките имаа можност да ги споделат своите приказни, и да ја споделат нивната невидлива моќ.

Вториот дел од состанокот се разговараше за обврските и активностите кои треба да ги реализираат, Ромските девојки и жени беа информирани за реализацијата на кампањата и закажаната заедничка средба која е предвидена да се одржи на 10 и 11 Септември

.