Categories
Uncategorized Новости

Одржана младинската размена ,,Food, Air, Exercise- F.A.E” во Италија

Во периодот од 4ти до 11ти јули се одржа младинската размена ,,Food, Air, Exercise – F.A.E” во Бари, Италија во рамки на програмата Еразмус+. На размената учествуваа 42 млади луѓе од 6 организации од различни држави: Северна Македонија, Германија, Грција, Италија, Романија и Турција.

 

Учесниците беа дел од работилници и социјални активности за промовирање на личен развој и добар начин на живот што под влијанието на пандемијата „Ковид-19“ беше делумно променет.Проектот се заснова на потребата повторно да се најде психофизичка рамнотежа, особено по меѓународната пандемија.

Активностите на проектот се засноваат на: колаборативни работилници; социјални идеи и спортски активности на отворено (јога; трекинг итн.) Исто така учесниците имаа можност да научат да готват здрави оброци, да ги покажат своите спортски способности на терен и да го надоградат своето знаење за придобивките на чистиот воздух, здравата храна и физичката активност.