Categories
Uncategorized Новости

Одржана средба во рамки на интернационалната мрежа Phiren Amenca

Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација учествуваше на овогодинешната средбата за вмрежување организирана од страна на Phiren Amenca. Средбата се одржа на 26.10.2022 во Прага, Чешка.

На средбата присуствуваа претставници на многу младински организации од цела Европа со цел за вмрежување, за да разговараат за можностите за понатамошна соработка на темите за волонтирање, програми за мобилност и неформално образование. Се запознавме, разговаравме во работни групи, ги споделивме искуствата, нашите активности и успешни пракси и правевме планови за понатамошна соработка.