Categories
Конкурси Новости

Повик за младинска размена во Бурса, Турција

Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација објавува повик за младинската размена “Donated Me”, која што ќе се оддржи од 30 јули до 5 август 2019 во Бурса, Турција.

Учесниците на младинската размена ќе имаат можност да добијат информации од област на медицината, односно донацијата на органи и трансплантација, ќе истражуваат за општествените состојби низ Европа поврзани со темата, ќе разменуваат информации со учесници од Полска, Турција, Романија, Словачка и Шпанија. Исто така, оваа младинска размена ќе нуди простор за меѓусебно учење за различните култури на учесниците кои што се дел од проектот.

Детални информации поврзани со младинската размена можат да се најдат на линкот.

Младинската размена е поддржана од Еразмус плус програмата на Европската комисија.

На повикот може да се пријават:

  • Млади Роми и не-Роми од 20 до 30 година (можни се исклучоци)
  • млади лидери/ки, младински работници, волонтери, студенти заинтересирани на темата
  • Работен јазик е англискиот јазик, но со можност за меѓусебна поддршка од страна на останатите учесници

Трошоците поврзани со младинската размена и предвидените активности се покриени од страна на организаторите.

Заинтересираните учесници можат да се пријават потполнувајќи ја апликацијата најдоцна до 27 јуни 2019 година (четврток), до крајот на денот (23:59 часот)!

Ве очекуваме!

Ви благодариме за покажаниот интерес!