Categories
Uncategorized Конкурси Новости

Заврши младинската размена “Empowering Futures: Skills for Youth in Transition”

Волонтери од Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација беа дел од младинската размена „Empowering Futures: Skills for Youth in Transition“ која се одржа од 26.05.2024 до 03.06.2024 во Зарагоза, Шпанија.

Проектот имаше за цел сеопфатна поддршка на младите луѓе во транзиција, обезбедувајќи им меки вештини, зајакнувајќи ги за иден успех и промовирање културна чувствителност и инклузија. Тој исто така се фокусираше на надминување на системските бариери за обезбедување еднаков пристап до образовните и професионални можности.

Цели на проектот беа:

Проектот имаше за цел да ги запознае учесниците, да обезбеди програмски насоки и да понуди разбирање за ЕУ, програмата Еразмус+ и Youthpass сертификатот. Разви ефективни вештини за тимска работа, меѓусебна поддршка, делегирање задачи и колективни достигнувања. Разви наметливи комуникациски техники за самоуверено и почитувано изразување. Го подобри емоционалната интелигенција, помагајќи им на учесниците да ги препознаат и управуваат емоциите во лични и професионални услови.

Овој проект е поддржан од Еразмус+ програмата.