Categories
Новости

Заврши младинската размена “The Intercultural Journey”

30 млади од 6 европски земји зедоа учество на младинската размена “The Intercultural Journey” која што се оддржа во хотел Кратис, Кратово.

Младинската размена “The Intercultural Journey” беше организирана од страна на РРОМА и поддржана од Еразмус плус и Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. Целта на младинската размена беше преку употребата на креативни методи и алатки да се добијат повеќе информации од областа на вработувањето, односно младите да се подготвуваат за соочување со „суровата“ реалност на барање работа, подготовки на CV и интервјуа. Но, исто така преку креативен хаос да се покаже доверба, меѓусебен дијалог и почит на младите од 6 европски земји (Македонија, Германија, Шпанија, Романија, Италија и Литванија).
Презентација на CV и што треба да содржи едно CV
Симулација на интервју за работа
Презентација на реалноста со младинското вработување во Литванија
Презентација на реалноста со младинското вработување во Италија
Дел од групата после сесија 🙂