Categories
Uncategorized Новости

ОТВОРАЊЕ НА ИЗЛОЖБАТА ,,РАСНА ДИЈАГНОЗА: ЦИГАН” НА 20.03.2023 ВО БИТОЛА

Чест ни е да ве поканиме на свеченото отварање на изложбата “Нацистичкиот геноцид над Синтите и Ромите и долгата борба за признавање”, организирана од страна на РРОМА во соработка со Централниот Совет на германските Синти и Роми, Документациониот Културен Центар на германските Синти и Роми и земјите од Западен Балкан.

Настанот ќе се одржи на 20ти март 2023 година (понеделник) од 11:30 до 13:00 часот во
Национална Установа Музеј на Македонија (https://muzejbitola.mk/ ) , ул. Климент Охридски 18,
7000 Битола, Република Северна Македонија

Ќе ни биде задоволство да бидете дел од нашиот настан и дадете свој придонес, став и видување по однос на темата, со останатите присутни гости.

Агендата може да ја најдете на следниот линк:
https://drive.google.com/…/1K4-BngJs-

Изложбата ќе биде отворена за бесплатна посета од 20ти март до 8ми април 2023 год.