Categories
Новости

ПОВИК ЗА МЛАДИНСКАТА РАЗМЕНА “Act intercultural 2 ” – Романија

Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација објавува повик за учество на младинската размена Act intercultural 2 која што  ќе се оддржува од 12 до 20 септември 2016 година во младинскиот камп Марабу, Милчовени-Романија.

Целта на младинска размена е околу 49-тина млади  од 7 Европски земји (Македонија, Романија, Унгарија, Бугарија, Италија, Холандија и Република Чешка), преку неформалното образование од областа на ПР техниките, јавниот говор, Карл Попер дебата да ги стекнат основните вештини потребни при процесот на лобирање и вработување. Најголемиот акцент на оваа младинска размена ќе биде ставен врз интервјуто при вработување каде преку симулација и принципот “ sharing and learning”  со локалните млади од селото Милчовени, младите од 7 држави ќе имаат можност да симулираат вистински процес на интервју за работа. Меѓу другото,  учесниците ќе имаат можност да дознаат повеќе за програмата Еразмус плус, театар во сенка и формати на младински конференции.
Профил на учесници:

  • Активни млади Роми и не-Роми на возраст од 20 до 25 години;
  • Да имаат желба да ги споделат своите креативни вештини и познавања од погоре наведените области;
  • Да имаат желба да работат во група.
  • Да имаат валиден пасош за патување, со минимум 6 месеци валидност откако ќе се вратат од Романија!
  • Работен јазик е англискиот!

Сместување и патнитрошоци:

  • Учесниците ќе бидат сместени во младинскиот камп Марабу, Милчовени, Романија
  • Патувањето ќе биде покриено од страна на организаторите;
  • Храна и освежување се покриени од страна на организаторите.
  • Доколку, бидете селектирани на вас останува задолжително да си извадите патничко осигурување и да си го покриете патот до договореното место за поаѓање и назад!

За да се пријавите:

Потполнете го следниот формулар  или електронската форма најдоцна до 31 Август, 16:00 часот! Испратете го на е-маилот: info@rromassn.org со предмет ACT 2.

Формуларите после предвидениот рок, нема да се земаат во предвид!

Место на оддржување:

Милчовени од 12 до 20 септември 2016 година!


Напомена:
 Со потполнување на формуларот вие станувате дел од процесот на селекција. Доколку, бидете селектирани се обврзувате задолжително да извадите патничко осигурување. Исто така, доколку бидете селектирани и биде купен билет за патување за вас, а потоа се откажете, се обврзувате на одговорност да ги покриете трошоците за истиот!