Младите од Македонија учествуваа на одбележување на 75 годишнината од Ромскиот геноцид

Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација од Кратово учествуваше со претставници од Македонија на настанот за оддбележување на 75 годишнината од геноцидот врз Ромите за време на Втората светска војна. Настанот се оддржа од 29 јули до 3 август 2019 година во Краков, Полска. Настанот се организира од 2010 година од страна на интернационалната Ромска младинска […]

РРОМА има 10 години!

Пред 10 години … Започнавме регионално. Образувавме млади. Се препознававме по акција. Не гледавме од страна. Учествувавме! Денес… Напредувавме. Се развивавме. Го кршиме циклусот на вообичаеното. Се пробиваме. Стануваме своја сила!  На 15 декември 2017 година, Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација од Кратово го прослави 10 роденден. На настанот беа презентирани достигнувањата на РРОМА во […]