Активни повици за младински размени

Летото е за дружба, интеркултурно учење и забава … придружи се на некои од младинските размени на РРОМА и дружи се со младите луѓе од различните европски држави, научи нови работи преку неформално образование и забавувај се со твоите нови пријатели/ки во некоја европска земја!

Во моментов се активни следните младински размени:

– Младинската размена “Active citizen & volunteer” https://goo.gl/KkY6rU. Учесниците од Македонија, Романија, Унгарија и Италија ќе учат заеднички во интеркултурна средина за концептите на активно граѓанство и волонтерство и ќе имаат можност низ активности од сферата на неформалното образование да научат за оксфорд дебата, форум театар, играње улоги, и да ги подобрат своите презентациски вештини.
Краен рок за аплицирање 16 јули 2018!

– Младинската размена “Terne thaj bukjarne – Young and hardworking” https://goo.gl/CqKMBN. На оваа младинска размена, учесниците ќе имаат можност да се дружат со млади од Македонија, Германија, Романија, Франција, Турција, Унгарија, Италија и Бугарија. И да дознаат како да направат свое CV, да напишат мотивационо писмо, како да се однесуваат при интервјуирањето за работа итн.
Краен рок за аплицирање 6 јули 2018!

– Младинската размена “ROSA – Roma Storytelling Adventure” https://goo.gl/ks9EW9 на која што ќе учествуваат млади од Македонија, Грција, Бугарија, Романија, Унгарија и Шпанија. Единствена можност за учество во работилници за дигитално раскажување на приказна – театар, пишување на сценарио – режија, видео продукција и едитирање се со цел да се промовираат човековите права и правата на малцинствата.
Краен рок за аплицирање 9 јули 2018 година!

– Младинската размена “Colours”https://goo.gl/BzwfbP на која што учествуваат млади од Македонија, Романија, Унгарија, Полска, Грција, Шпанија, Белгија и Франција. Можност да учење за тоа што претставува сексуален идентитет, пол, припадност, како и што значи хомофобија, трансфобија и како можат да се адресираат истите преку рамката за човекови права.
Краен рок за аплцирање 20 август 2018 година!

Ве очекуваме!!!

One thought on “Активни повици за младински размени

Comments are closed.