Categories
Uncategorized

Одржана средба со менторите во рамките на проектот – ,,Digitalize – tools for Roma adults to use internet and promote education”.

На 20ти април РРОМА одржа онлајн состанок со селектираните ментори на зоом платформата во рамките на проектот ,,Digitalize – tools for Roma adults to use internet and promote education”.

На овој состанок се разговараше за активностите кои ги очекуваат менторите и методите кои ќе се користат за реализација на проектот. Во склоп на проектот се разговараше и за тренингот за ментори кој ќе се одржи од 8 до 12 мај во Бребу, Романија, каде што менторите ќе добијат обука со чија помош ќе ги запознаат повозрасните Роми со придобивките на дигиталното образование.