Categories
Uncategorized Конкурси Новости

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА СТУДЕНТИ ЗА УЧЕСТВО ВО МЛАДИНСКОТО ТОК ШОУ „ПЕРСПЕКТИВА“

Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација и здружението „Перспектива плус“ и продуцентската куќа „Мебиус филм“ од Сараево, во соработка со National Endowment for Democracy (NED,Вашингтон) и Радио Слободна Европа (РСЕ/РЛ, Прага), објавува повик за учествуво во младинското ток-шоу „Перспектива“.

Cерија е наменета за млади луѓе, кои според концептот се исто така учесници во секоја емисија. Во емисијата, ние сакаме да зборуваме за човековите права, општите и личните вредности, радикализацијата, храброста, слободата и сите други теми што учесниците ги сметаат за важни.

Темата на сезоната 9 на „Перспектива“ е „ИДНИНАТА Е НАША“.

Сакаме да слушнеме како младите ја гледаат иднината. Кои се вашите потреби и желби, кои се вашите планови за во иднина, каде се гледате за десет години, што ви треба за да останете во сввојата земја?

Пријателство, емпатија, слобода да се биде свој, човекови права, толеранција, се само дел од темите за кои сакаме да ги слушнеме вашите мислења. Ќе отвориме дискусија за
различни прашања, ќе промовираме дијалог и ќе поттикнуваме комуникација.

ПЛАНИРАНИТЕ ТЕРМИНИ ЗА СНИМАЊЕ ВО СКОПЈЕ :
ПОНЕДЕЛНИК, 11-ти септември 2023 година
 11.00 – 12.15 часот – дискусија со ПРВА ГРУПА учесници
 12.30 – 13.45 часот – дискусија со ВТОРА ГРУПА учесници

ВТОРНИК, 12 септември 2023 година
 11.00 – 12.15 часот – дискусија со ПРВА ГРУПА учесници
 12.30 – 13.45 часот – дискусија со ВТОРА ГРУПА учесници
 18:00 – 19:30 часот – ПРВА и ВТОРА ГРУПА заедно
дијалог и дискусија помеѓу учесниците и модераторот и специјален гостин.

Снимањето ќе се одржи на 11 и 12 септември 2023 година во Стопанската комора на Северна Македонија, Димитрие Чуповски 13, Скопје

Пријавувањето е отворено до 9.9.2023 година. Бројот на учесници е ограничен.

Можете да аплицирате преку Формулари на Google: https://forms.gle/anGdJwwuRFUaB2W26