Categories
Новости

Повик за младинската размена “The Intercultural Journey”

РРОМА објавува повик за учество на младинска размена, која што се оддржува во Р.Македонија со поддршка на Ерасмус плус програмата и Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност на РМ.

Целта на младинската размена е преку употребата на креативни методи и алатки да се добијат повеќе информации од областа на вработувањето, односно младите да се подготвуваат како да се соочуваат со „суровата“ реалност за барање работа, подготовки на CV и интервјуа.

Но, исто така преку креативен хаос да се покаже доверба, меѓусебен дијалог и почит на младите од 6 земји (Македонија, Германија, Шпанија, Романија, Италија и Литванија).

Младинската размена ќе се оддржи во Хотел Кратис, Кратово почнувајќи од 11 до 16 декември 2017 година. 
Можат да се пријават:
– млади на возраст од 16 до 26 години;
– младински работници, волонтери, уметници…
– работен јазик е англиски и јазикот на креативноста 😛
Дел од работата на младинската размена ќе биде креирање на импро-театар поврзан со темата!
Би ве замолиле да се пријавите најдоцна до 26 ноември (18.00 часот) кликајќи на линкот Апликација за IJ 2017!

Сите трошоци поврзани со младинската размена се покриени од страна на организаторот!

ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА ПОКАЖАНИОТ ИНТЕРЕС!