Categories
Uncategorized Конкурси Новости

Повик за учесници на семинарот „What I am Made of – A Color in Your Heart”

Регионалната Ромска Образовна Младинска Асоцијација објавува повик за учесници на семинар, „What I am Made of – A Color in Your Heart” која што ќе се одржи од 12.07.2024 јули до 17.07.2024 јули ( 12ти јули и 17ти јули се денови за патување) во БРЕБУ, Романија.

Со овој проект, имаме за цел да ги обучиме младите работници да се издржуваат подобро (да создадат долгорочна промена во однесувањето на позитивен начин).

Цели на проектот:

1-Да се зголеми знаењето и разбирањето на младите за регулирање на нервниот систем и менталното здравје преку различни практични активности

2. Да се поттикнат младите да стекнат нови вештини и компетенции преку опремување со различни, лесни за примена практики, вежби

3- Да се подобри употребата на различни алатки за промоција на целокупната благосостојба преку работа со млади луѓе

4. Да се споделат искуства и добри практики за учење преку поддршка од врсници.

На повикот може да се пријават:

 • Млади Роми и не-Роми над 18 години.
 • средношколци, младински работници, волонтери
 • Mотивирани да се вклучат во преобликувањето на стратегијата за младинско ангажирање на нивните организации
 • Работен јазик е англискиот јазик, но со можност за меѓусебна поддршка од страна на останатите учесници.

Трошоци поврзани со младинската размена и предвидените активности се покриени од страна на организаторите:

 • Патни трошоци од закажаното место на поаѓање до местото на пристигнување и од местото на пристигнување до местото на поаѓање
 • Сместување
 • Храна
 • Предвидени активности за време на младинската размена
 • Изберените учесници НЕ плаќаат партиципација за учество на проектот.

Обврска на учесниците:

 • Валиден пасош (Северна Македонија)
 • Патничко осигурување
 • Патните трошоци од местото на живеење до местото на поаѓање.

Заинтересираните учесници можат да се пријават потполнувајќи ја апликациониот формулар најдоцна до 1ви јули 2024 година!

НАПОМЕНА: Учесниците треба да имаат валиден пасош со новиот назив Северна Македонија и да бидат 18 или повеќе години! ! !